Ophaal- & brengservice vanaf vliegveld en haven

4,9/5,0

Een vakantiehuis kopen op Rhodos is een goede investering om extra vermogen op te bouwen. Het is in vergelijking met andere Europese landen aan de Middelandse Zee is het de goedkoopste waar je onroerend goed kan kopen.

Kleinere oudere huizen met zwembad op aantrekkelijke locaties zijn op dit moment voor minder dan €200 000,-. Herenhuizen in de stad zijn goedkoper dan ooit. Een huis in de oude stad in Rhodos van 86 vierkante meter is bijvoorbeeld op dit moment minder dan €200 000,-. In Griekenland zijn de appartementjes op aantrekkelijke plaatsen bij het strand 100 vierkante meter voor maar € 150 000,-. Vrijstaande villa’s direct aan het strand zijn voor de meeste mensen en vakantiegangers een droom. Deze zijn vaak wel aan een wat duurdere kant.

Griekenland heeft meer dan 3000 eilanden. Zelfs deze eilanden kun je kopen. De goedkoopste eiland kun je voor een miljoen euro kopen. Wil je een grotere eiland met kliffen, verschillende stranden en havens dan kan je deze voor een bedrag van 45 miljoen euro ongeveer kopen. Er zijn 500 eilanden eigendom van particulieren eigenaren. Vaak zijn veel rijken en beroemdheden geïnteresseerd in het kopen van eilanden. U kunt het kopen en zelf erin gaan wonen/ verblijven tijdens uw vakantie en later voor meerwaarde verder verkopen. Of u kunt er geld aan verdienen door het te verhuren. Er wordt wel geadviseerd om rekening te houden met de onderhoudskosten en een verslechterende woningmarkt.

Wilt u een vakantiehuis gaan bouwen dan gelden er andere regels. Bij de gemeente dient u een vergunning aan te vragen om een vakantiehuis te bouwen op haar grondgebied. In iedere gemeente gelden er andere regels. Bij de ene zijn ze wat strenger dan bij de ander. Bij de andere weer wat soepeler. Dit verschilt dus per gemeente/ regio. Het eiland Rhodos kent echt vele voordelen om in te wonen en is heel toeristisch. Het weer in Rhodos is heerlijk warm, de stranden zijn prachtig en er is tijdens de zomermaanden veel werkgelegenheden. Met name in de horeca, hotels, animatie, water activiteiten / sport en scooter / auto verhuur in Rhodos is er veel werkgelegenheid. Er is dus genoeg reden om naar Rhodos te verhuizen!