Ophaal- & brengservice vanaf vliegveld en haven

4,9/5,0

Auto huren in Rhodos

Ontdek de prachtige Griekse eilanden met een huurauto.

Op het Griekse eiland Rhodos heb je vele bijzondere bezienswaardigheden. Het is verstandig om met een huurauto het eiland te verkennen, want niet alle bezienswaardigheden is makkelijk te bereiken met openbaar vervoer. De Rhodos stad, waar je de huurauto ophaalt, heeft veel geschiedenis. Tevens kan de huurauto overal gebracht en opgehaald worden op het eiland Rhodos. Rhodos is namelijk geen klein eiland. Wij vertellen je de mooiste plekjes van het eiland Rhodos. Een huurauto is noodzakelijk om op eigen tempo het eiland te verkennen. De huurauto’s van Auto Huren Rhodos zijn altijd in goede staat. Zijn je vakantieplannen gewijzigd, maar heb je al een auto gehuurd? Geen probleem! Bij ons kun je gratis annuleren en wijzigen. Let erop dat de tarieven bij wijzigen wel anders kunnen worden in verband met laagseizoen en hoogseizoen prijzen. De tarieven liggen uiteraard hoger tijdens het hoogseizoen. Wil je een grotere auto huren of heb je eigen vervoer meegenomen? Ook dan kunnen we je reservering ten alle tijden wijzigen. De meest populaire bestemmingen liggen ver van elkaar af. Het is handig als je een eigen navigatiesysteem hebt. Tevens krijg je een gratis map van Rhodos mee, dus zonder navigatiesysteem zou je er uiteindelijk ook komen.

Regels auto huren Rhodos

Leet wel op dat je aan de regels houdt bij het auto huren in Rhodos. Om een auto te kunnen huren moet je 21 jaar of ouder zijn en minimaal 1 jaar een geldig rijbewijs in je bezit hebben. Tijdens het aanvragen van een offerte worden deze gegevens al gevraagd in de vereiste velden. Vul de gegevens eerlijk, want je wordt gecontroleerd nog voordat je een auto kunt mee nemen op Rhodos. Daarnaast heb je lokale regels zoals de maximale snelheid op bepaalde wegen. Soms moet je een stukje rijden op een onverharde weg. Dit kan gevaarlijk zijn. Probeer zoveel mogelijk aan de verkeersregels te houden voor je eigen veiligheid en die van een ander. Opgaand verkeer heeft ten alle tijden voorrang op verkeer dat jusit naar beneden gaat. Al onze huurauto’s hebben een volledige verzekering zodat je niet voor verrassingen komt te staan voor eventuele schade. Een extra verzekering is voor de huurauto niet nodig, want die is al All Risk verzekerd ongeacht de type auto. Als je kinderen hebt onder de 12 jaar dan mogen zij niet op de voorbank zitten. Al deze informatie ontvang je ter plaatse samen met een gratis map van Rhodos. In principe geldt op alle Griekse eilanden dezelfde regels. Vraag altijd na bij de autoverhuurbedrijf ter bevestiging. Tevens kun je ook gebruiken maken van taxi’s, maar dan kom je veel duurder uit. De bussen rijden niet regelmatig en zijn vaak al vol. Je bent uiteindelijk voordeliger uit bij het huren van een auto. Zo kom je ook niet voor verrassingen te staan als je snel terug naar je accommodatie wilt. Taxi’s kunnen namelijk voor een korte rit dezelfde bedrag vragen als voor 1 hele dag autoverhuur. Je bent dus vele malen goedkoper uit bij het huren van een auto. Wees wel op tijd met auto huren, want er is niet altijd een auto beschikbaar.

Rhodos stad

Rhodos stad is de hoofdstad en is een van de populaire bestemmingen van Rhodos. Je vindt hier namelijk een groot kasteel met veel historie en winkeltjes. Wanneer je door de oude stad loopt voelt het net alsof je terug in de tijd gaat. Maak een wandeling langs de lange kust van de Egeïsche zee en bewonder de hoge muren van de oude kasteel. Als je een auto wilt huren is het ook mogelijk om dit in de oude stad te doen. Let wel op dat niet alle lokale aanbieders een betrouwbare verhuurder is. Mocht je geen auto willen huren dan kun je altijd nog met openbaar vervoer reizen. Er zijn veel bussen en taxi’s in Rhodos stad.

Voorwaarden voor een huurauto op Rhodos

Om een auto te huren in Griekenland zijn er enkele voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat je een internationaal rijbewijs hebt en minimaal 1 jaar een geldig rijbewijs in je bezit hebt. Daarnaast moet je ouder zijn dan 21 jaar. Wanneer je met dezelfde huurauto verschillende eilanden wilt gaan bezoeken dan is heb je ook vaak een toestemmingsverklaring nodig van de autoverhuurbedrijf. Zorg ervoor dat je dit aanvraagt nog voordat je naar een andere eiland toe vaart met de huurauto. Er zijn veel Griekse eilanden die de moeite waard is om te bezoeken.

De mooie stranden van Rhodos

Rhodos kent vele mooie stranden die kwa uiterlijk ook verschillen van elkaar. Het meest bezochte strand is de Agia Agathi strand. Dit strand wordt ook wel de golden beach (gouden strand) genoemd. De naam heeft dit strand te danken aan de Heilige Agathi die zich aan de rand van het strand bevindt. Een ander bekende strand van Rhodos is de Anthony Quinn strand. Dit Strand is genoemd naar de acteur zelf, omdat hier scenes zijn opgenomen voor de film The Guns of Navarone. De Griekse eilanden kennen veel mooie stranden. Ook de verlaten stranden hebben hun eigen charmes. Je hebt wel een huurauto nodig wil je op plekken komen. Je kunt ook natuurlijk een eigen auto meenemen naar Griekenland. Let op dat je wel een geldig rijbewijs hebt van minimaal 1 jaar wanneer je een auto wilt huren. Verhuurbedrijven letten hier streng op.